Филтрирај колекции од категорија

Vetri – уникатната колекција на Refin Ceramics

Новата колекција Vetri на Refin Ceramics претставува колекција на порцелански плочки во облик на стакло, каде е прикажан спојот на техничките перформанси на каменот со емоционалната моќ на стаклото.  Неспоредливите карактеристики на отпорност, безбедност, практичност, како и неограничената употреба на каменот се истакнати во колекција во која е изразена уникатната двоја природа на стаклото, мат […]

Тимот на Италекс Инженеринг е наш верен соработник скоро 30 години

Од неодамна во Скопје се отвори нова бензинска пумпа ОКТА заедно со ресторан за брза храна КФЦ. Новиот локал беше уреден со квалитетни продукти од палетата на Италекс Инженеринг во соработка со архитектонското биро за проектирање – Радо Инженеринг. Дознајте повеќе за целиот концепт во интервјуто со архитектката Лина Радовановиќ, за идејата за уредување на […]

НОВО ВО НАШИОТ САЛОН – ГОЛЕМИ ПЛОЧКИ ОД КОЛЕКЦИЈАТА CREOS НА REFIN

Ново во нашиот салон, има на лагер, големи плочки, мат, две бои – dorian и bride со димензии 120х278 см.  и дебелина 0,6 см.         Изгледот на површината на плочката е нерамен, и благодарение на неправилната и менлива текстура дава чувство на мекост и длабочина.   Палетата на бои од колекцијата Creos […]

fiandre

Италекс Инженеринг и Graniti Fiandre учествуваа на третото издание на Share Skopje 2020

Оваа година се одржа третото издание на Share Arhitects, под слоганот Share Skopje 2020. Еден од главните партнери на настанот беше Graniti Fiandre Architectural Surfaces, а со тоа и Италекс Инженеринг како ексклузивен застапник за Македонија земаа учество на овој настан. На овој реномиран настан беа презентирани иновативните колекции на брендот Graniti Fiandre Architectural Surfaces. […]

7 октомври 2019 – Светскиот ден на архитектурата

  Светскиот ден на архитектурата кај нас и скоро секаде во светот секогаш е првиот понеделник во месец октомври, освен во некои земји како Парагвај, Перу, Аргентина, Венецуела, Уругвај, Чиле …. Светскиот ден на архитектурата е  формиран  во 2005 год. од страна на Меѓународна унија на архитекти (UIA). Тоа е ден кога треба да се […]

Колку плочки треба да се нарачаат?

  Колкав процент од дополнителна квадратура на плочки обично е потребно да се  нарачаат? Пред да нарачате плочки, неопходно е да се знае колкава површина ќе се поплочува. Исто така треба да се знае дека дури и плочки со врвен квалитет од прва класа можат да содржат некои отстапувања ( стандардите дозволуваат  0,5%  ),  се […]

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse