Плочки и нивна примена

Постојат четири основни и естетски критериуми кои треба да се земат во предвид при избор на плочки за одреден простор: Големина и облик на плочките Боја на плочките Обработка на површината на плочките и Декорација на плочките 1.Големина и облик на плочките  – големината на плочките е клучен фактор за одредување на изгледот на  просторот. […]

Active плочки за почиста животна средина

ACTIVE плочките на Graniti Fiandre Clean air & Antibacterial Ceramic  за ѕид и под се најновата форма на керамика која помага да го прочистат воздухот што го дишеме, нудејќи почисти, похигиенски услови  и почиста животната средина во која живееме. ACTIVE плочките ги намалуваат загадувачите на воздухот како што се азот оксид и сулфур оксид до […]

Какви плочки да одберете за вашиот дом

Во споредба со минатото, кога керамиката се користела исклучиво за купатило и кујна, денес целата соба може да биде вкусно опремена со  различни видови плочки и да им  даде живот на просториите и целокупната атмосфера во домот. Кога бирате плочки за вашиот дом најпрво треба да знаете: Каков изглед сакате да има вашиот дом? Кои […]

Мобилни апликации кои ќе им ја олеснат работата на архитектите на терен

На архитектите од големо значење би им било да имаат ефикасни помошни алатки кои ќе им ја олеснат работата на терен. Многубројни апликации може да бидат од големо значење за својата работа да ја завршат побрзо, а воедно и попрецизно. Дали користите Андроид или iOS следниве  апликации за мобилни телефони може да заштедат многу време. […]

Создадете дом каде животната средина е поздрава и побезбедна за луѓето

Со цел да се подобрат еколошките перформанси на градежните материјали, прво треба да бидете во можност да ги измерите овие перформанси.  Трендот на KeraKoll  – The GreenBuilding стана сè попопуларен во светот поради зголемената загриженост за животната средина, зголемувањето на трошоците за енергија, раширената свест за климатските промени и глобалното затоплување. Всушност, зградите имаат огромно […]

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse