Новата колекцијата CEMENTILES на BISAZZA  е современа реинтерпретација на традиционални цементни плочки. Производството  поминува низ  оригиналните фази на производство и се добива готов производ, додека дизајнот е доверен на некои од најиновативните меѓународни дизајнери:

 

 

Цемент плочките се добиени со две мешавини.

Првата мешавина е бел цврст цемент, мермерна прашина и обоени оксиди и го одредуваат дизајнот и бојата а втората мешавина е цемент и песок и тоа е  долниот слој на плочката.

 

Потоа мешавината се истура со рака во посебни форми,калапи и се притиска за на крајот да се добие готов производ.

Достапни се во две форми –  квадратни со димензија 20×20 cm

и хексагонални со димензија 20×23 cm и дебелина од 14 мм.Застапени се 29 бои и комбинации од истите.

 

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse