ГОЛЕМИ ПЛОЧКИ ОД КОЛЕКЦИЈАТА PRESTIGIO

Ново од колекцијата Prestigio од Refin во нашиот салон, големи плочки,сјајни, со димензии 120х278 см и дебелина 0,6 см.   CALACATTA LUCIDO       IMPERO LUCIDO       Посетете не во нашиот салон на ул.Стале Попов бр.9 спроти Новата железничка станица каде може да ги погледнете.

ПРОЕКТ FELINO ПРИВАТНА КУЌА ВО ИТАЛИЈА

Нешто ново од нашиот партнер Refin ceramiche е проектот Felino приватна куќа во Италија.    Керамиката е исклучително отпорна,хигиенска,огноотпорна и безбеден материјал.Затоа е совршен избор за подови и ѕидови,ги задоволува сите естетските и квалитативните потреби за секој вид проект. Во овој специфичен проект изборот падна на колекцијата Plant  и Design Industry и конечно колекцијата Larix […]

ВЕНЕЦИЈАНСКИОТ ТЕРАЦО ПОВТОРНО ВО МОДА

Софистицираноста и шармот на традиционалниот венецијански ,,терацо,, се враќаат повторно во мода со колекцијата Flake на Refin. Неправилните парчиња од камчиња и мермер создаваат површина каде се истакнуваат деталите од камчињата и мермерот, достапни се во мали и средни големини, во студени и топли нијанси и даваат совршени комбинации од разни тонови. Застапени се во […]

FUGALITE ECO INVISIBLE – ТРАНСПАРЕНТНА ФУГА

FUGALITE ECO INVISIBLE -решение како да се одржи убавината на стаклениот мозаик. Фотохроматска фуг маса и лепило, водонепропустлива, отпорна на флеки, идеална за стаклен мозаик и за гранитни плочки на кој му дава визуелен континуитет на поплочените површини. Го спречува развојот на габи и бактерии. Применлива ширина на фуга од 0 – 3 мм. За […]

VETRI НОВА КОЛЕКЦИЈА ОД ФАБРИКАТА REFIN

Стаклото е материјал кој нуди јасност и хармонија, различен по својата двојност : – транспарентен и мат – кревок и во исто време цврст           Една студија на овој материјал доведе до создавање на колекција на гранитни плочки Vetri од фабриката Refin. Достапна во 5 бои: ACQUA BIANCO BRONZO FUME NATURALE […]

УПОТРЕБЕТЕ МАГИЈА ВО СОЗДАВАЊЕ НА ДАБОВ ПАРКЕТ

Новата колекција WOOD на Bisazza е дабов паркет, достапен во пет големини, десет  бои и збирка колекции од познатите Studio Јob,Kiki Van Eljk,Edward Van Vliet… При изработката се користи ласерска напредна технологија,  вклучувајќи некои убави детали на самиот паркет што го издигнуваат далеку над стандардниот паркет.      Достапен во квадратни и хексагонални форми,  се […]

БЕЗВРЕМЕНСКА УБАВИНА И ТРАДИЦИЈА

Новата колекцијата CEMENTILES на BISAZZA  е современа реинтерпретација на традиционални цементни плочки. Производството  поминува низ  оригиналните фази на производство и се добива готов производ, додека дизајнот е доверен на некои од најиновативните меѓународни дизајнери:     Цемент плочките се добиени со две мешавини. Првата мешавина е бел цврст цемент, мермерна прашина и обоени оксиди и […]

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse