graniti fiandre skopje

 

Новата текстура Alpi Chiaro Venato од Fiandre Architectural Surfaces е карактеристична со интезивна зелена позадина со светли и темни делови осветлени со бели вени. Светлата завршница додава дополнителна длабочина на бојата и ја изразува текстурата.

Alpi Chiaro Venato е површина со изразита елеганција која може да се користи за ѕид и под. Изразот на специфични мермерни детали, високата дефиниција на дизајн и паралелната цврстина навештачкиот гранит ја прави оваа тесктура безвременска.

graniti fiandre skopje

Дебелината од само 6мм и 300х150 макси форматот дозволува да се постигне континутет во јавни и приватни простори, овозможувајќи на архитетктите и ентериеристите да креираат архитектонски елементи и завршна обработка што даваат додатен допир на боја во најпрефинетиот дизајн.

https://www.granitifiandre.com/porcelain-tile/marmi-maximum/invisible

graniti fiandre skopje

Invisible е новата површина од Marmi Maximum која доминира чисто белата позадина и мрежа од сиви линии, од тенки до фини, обележани со златен акцент. 

Двете светли и сјајни завршетоци ја изразуваат убавината на површината уште повеќе, изненадувајќи го гледачот со вниманието на деатал и извонреден реализам. Особно адекватна за убави ентериери и префинета естетика, Invisible има висока механичка издржливост која ја прави една од најиздржливите материјали за ентериерна архитектура, благодарение на својствата како издржливост на упивање и одржување. 

graniti fiandre skopje

Големиот формат од 300х150 цм и помали формати им нудат на архитектите и ентериеристите креативна слобода за различни типови на проекти како надворешни или вентилирани фасади, внатрешни зидови и подови, но исто така и креирање по мерка декоративни и архитектонски елементи, особено благодарени на дебелината од 6 мм.

https://www.granitifiandre.com/porcelain-tile/marmi-maximum/irish-green

graniti fiandre skopje

Боите од Ирските пејсажи се пренесени со целата своја загонентна убавина на Irish Green, новата текстура од Fiandre Architectural Surfaces. Светлата боја како зелена трева, кафеава земја, златни песоци и сивите ирски замоци се чини дека оживуваат во оваа прекрасна површина, создавајќи дефиниран мермер како “дива убавина” од Оскар Вајлд.

graniti fiandre skopje

Светлата, скоро кисело зелена позадина презентира сенки од крем, сепија,кафеава и сива прекинати од препознатиливи линии од кристален калцит. Разновидната позадина преставува различни сенки кој варираат од светло према темно зелена, изразена преку сјајната површина. 

Инспирацијата за Irish Green е од ретки и стари мермери со безбројни сенки на зелено. Карактеристиките на дизајнот и 6мм дебелината се идеални за секој тип на намештај, за надвор и внатре, како и за подни и зидни облоги,  но и за голем спектар на уредување, од скали, врати, маси, мијалници, пултови за кујна и туш кади.

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse