Средба помеѓу два бренда од индустријата на дизајнот Бизаца и Форнасети креираат четири мозаични мотиви, кои се преработени, истражени за нови површини, со раскошни пропорции и впечатливи рефлексии на светло. Напорот вложен помеѓу  Форнасети и Бизаца ateliers, уникатниот допир на Форнасети е реафирмиран и подобрен од светлината и трнаспарентноста на стаклениот мозаик и исклучително мешање од шеесет нијанси на бои.

Безвременската работа и јаки културни значења од идентититот на исто мисленици на овие два бренда, кој што се препознатливи по нивните артистички и естетски богати колекции со содржини. За прв пат во големи формати, Ortensia, Bocca, Serratura и Soli a Capri декорации прават спектакуларен израз на секој простор за живеење, претворајќи го во редок, софистициран детал со смел карактер.

bisazza skopje italex bisazza skopje italex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Декорациите од Бизаца ги реплицираат некоја од најзначајните Форнасети слики: Устата, Окото што хипонитизра низ бравата, енигматското лице на мусата на Пиеро Форнасети, оперската пеачка Лина Каваљери, која во декорот Ortensia, личи дека излегува од експлозија на розеви и плави ливчиња.

bisazza skopje italex bisazza skopje italex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сонцето е уште една звезда во оваа колекција. Во Soli a Capri, композицијата на сонца која што го реплицира лицето на Пиеро Форнасети, осветлувајќи ја позадината со сенки од плаво и сиво.

bisazza skopje italex

bisazza skopje italex

Магијата, хуморот, метафорите и наградата од композициите на Форнасети се одлично реплицирани во новите Бизаца декорации – изрази од уметност, дизајн и луксуз, кои што долго време го истакнуват стилот, виртуозноста и знаењето на двата Италијански брендови.

bisazza skopje italex bisazza skopje italex

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse