Новата колекција Vetri на Refin Ceramics претставува колекција на порцелански плочки во облик на стакло, каде е прикажан спојот на техничките перформанси на каменот со емоционалната моќ на стаклото. 

Неспоредливите карактеристики на отпорност, безбедност, практичност, како и неограничената употреба на каменот се истакнати во колекција во која е изразена уникатната двоја природа на стаклото, мат и провидно, стабилно и кревко. 

Посебно внимание е посветено на рабовите на плочката, со тоа што на секоја плочка работ е нијансирана потемна боја од центарот на плочката, и создава т.н елегантна геометриска мрежа кога ќе се постават плочките една до друга. 

Колекцијата Vetri доаѓа во повеќе бои: од чисто Bianco, до автентични Acqua Naturale, како и позагасити современи нијанси од Fume и Bronzo. Софистицираните бои се достапни во повеќе големини кои овозможуваат најголема слобода во дизајн на просторот. 

Благодарение на полиранит рефлекси, графичката длабочина и палета на меки природни нијанси во оваа колекција му дава софистицирана елеганција на секој амбиент, помагајќи во оптимизирање на дизајнот на современото живеење или комерцијални простори.

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse