Стаклото е материјал кој нуди јасност и хармонија, различен по својата двојност :

– транспарентен и мат

– кревок и во исто време цврст

 

 

 

 

 

Една студија на овој материјал доведе до создавање на колекција на гранитни плочки Vetri од фабриката Refin.

Достапна во 5 бои:

ACQUA

BIANCO

BRONZO

FUME

NATURALE

 

 

Една дебелина – 9мм и сјајна површина.

 

 

 

Vetri е колекција со силен идентитет. Различните варијанти  на боја  создаваат површина со невидена длабочина и елегантна геометриска мрежа. Сјајната површина  ја рефлектира и нагласува светлината на просторијата.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse