Колекцијата е инспирирана од традиционалниот варовнички камен на Бургундија, регион на Франција познат низ целиот свет по одличните вина и богатото архитектонско наследство.

Refin Ceramiche го реинтерпретира овој скапоцен материјал широко користен во историјата на архитектурата врз керамика, комбинирајќи ги естетските квалитети со одличните технички карактеристики на вештачкиот гранит на овој производител.

Керамика во бели, беж и сиви нијанси, со избалансирани и природни вени. Неправилни траги што ги евоцираат фосилните остатоци од школки втиснати во природниот камен, на кој е инспирирана колекцијата.

 

Трите бои Diamante, Sabbia и Terre благодарение на двете обработки и дебелини до 2цм се погодни за внатрешно и надворешно поплочување

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основните плочки Pietre di Borgogna се надополнети и со декоративни мозаици кои дополнително го украсуваат просторот.

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse