Гранитни плочки со дрвен ефект

Новата колекција Cortina, претставена од Refin Ceramiche за време на последното издание на саемот Cersaie, е резултат на истражување на најдлабоките детали од дрво, спроведено преку длабинско истражување на природната убавина и древните техники на изработка кои сeуште опстојуваат во најубавите планини во Северна Италија.

 

Cortina Tobacco

 

Во новата колекција, цврстината на гранитот се среќава со неспоредливиот шарм на дрвото, испреплетувајќи се во необични жили на дрвото од ариш, бор и ела. 

Може да се најдат во повеќе димензиии : 25×150цм ; 30×120цм ; 15×90цм ; 12,5×75цм; 25×21,6цм ; 36,2×41,2 цм

Со комбинирање на секое од овие дрва на непредвидлив начин, плочките Cortina можат да ги збогатат дури и најлуксузните простории, предизвикувајќи ги автентичните емоции содржани во срцето на дрвото и трансформирајќи ги во опипливи декоративни елементи.

Посебната карактеристика на Cortina е нејзината способност да комбинира – со нејзините украсни површини, различни есенции инспирирани од различни видови дрво, создавајќи исклучително оригинална мешавина со одличен карактер.

 

Со својата материјална моќ, но и со деликатната игра на боите поттикната од нејзините нијанси, Cortina генерира невидени визуелни и тактилни емоции, предизвикувајќи катарзично искуство со антички вкус.

 

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse