Cersaie, саемот во Болоња за најновите иновативни дизајни во областа на керамичките и гранитни плочки

Cersaie e најголемиот меѓународен настан за последните иновативни решенија и дизајни во областа на керамичките и гранитни плочки како и најновите трендови во опрема за бањи кој се одржа во Болоња, Италија.

Саемот во Болоња се одржа од 27ми Септември до 1 Октомври 2021, задржувајќи ја заштитата и здравјето на прво место со сите правила и прописи за максимална заштита на посетителите!

На саемот производителите ги претставија своите новитети. Им овозможија на своите клиенти да уживаат во нај разновидните бои и модели, претставувајќи ги сите неограничени можности на поставување на плочките . 

Од стандарното зид и под, можеше да се видат и  други елементи од ентериерното уредување  обложени со плочки како комоди, осветлување, маси, кујни со touch (сензорски) елементи вградени под плочките и други производи кои индиректно се поврзани со керамичкиот сектор. 

Претставени на овој начин му даваат дополнителна вредност на материјалот и еден континуитет на самиот простор.

Саемот заврши во успешно издание на кои учествуваа над 600 производители, со повеќе од 62,000 посетители на кои изведувачите ја демонстрираа нивната креативност  во еден настан кој повторно е референта точка за површини, архитектура и дизајн.

 

Меѓу 600те производители без и нашите добро познати: Refin Ceramiche, FAP ceramiche, Fiandre, Box Docce и Gardenia Orchidea

 

FAP Ceramiche ја прикажуваат совршената несовршеност на природата и уметноста како нивна главна инспирација. Вредноста на италијанската историска и уметничка традиција, ексклузивниот луксуз на занаетчиството и природата во сета своја слава. Овие идеи го поттикнаа креативниот талент зад новите колекции за 2021.

Refin Ceramiche инспирирани од моќта на природата која се комбинира со естетиката за да се создаде нова колекција на порцелански плочки. Refin Ceramiche на саемот Cersaie ги претставува новите колекции: Affrescatti, River и Cortina.

Fiandre се посветени на создавање извонредни површини и покривања со високотехнолошки карактеристики. Керамиката ја толкува иновацијата што ги инспирира луѓето ширум светот, користејќи материјали од креативноста и технолошко-индустриското знаење што ја прави компанијата меѓународен лидер во дизајнот. Спојот помеѓу иновативната природа на компанијата и естетското и визионерското чувство на италијанскиот моден дизајнер Guillermo Mariotto му дава живот на материјалот што ја преработува класичната елеганција со современ пресврт. Автентична површина која ја носи архитектурата во нова димензија.⁣

Box docce креираат нов пат во потрага по нови сензации Патот, замислен преку сетилно и емоционално контактно искуство, може да предизвика и разбуди канали на перцепција, создавајќи чудење и ангажираност.

Gardenia orchidea на саемот ја претставиа новата колекција La Marmoteca. Првото поглавје од тековната приказна за мермерниот ефект раскажан од големите гранитни плочки. Елеганцијата на мермерот и природноста на каменот се претвораат во нови површини за подови, површини и додатоци за опремување.

Погледнете повеќе слики од саемот.

Саем Cersaie

1
2
4
3
8
5
9
10
7
12
6
13
11
243284233_10159308892262978_5330990518333865762_n
244441008_10159323750387978_4859569012116354563_n
244636820_10159323752282978_269497154646297306_n
243527753_10157755851601266_5159794903746712984_n
243236617_10157755851686266_9040295134364115264_n
243377387_10157754720146266_3137888251513002787_n
243055737_10157755851916266_4939678517549830282_n
244014714_10157758718791266_7584018197020554527_n
243755812_10157758719016266_5885991743865738575_n
243379343_10157757376811266_8929057392454829567_n
243875961_10157757377006266_5877260933990404471_n
243327001_10157757376966266_6084369968459715071_n
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse