Најдобриот начин за да го оживеете било кој простор е со приспособување на истиот преку изразувања на вашата креативност и визија.

 

По долготрајно експериментирање на производите со различни техники и материјали, Fap Ceramiche ни прикажува ултра-сценографски и декоративни плочки со разлчини приспособувања и димензии.

 

Fap Ceramiche ни ја претставува збирката на плочки наречена Decor Box кој се сочинува од украсни плочки, налик на тапети со 3D елементи кои нудат нова оригинална инспирација и неограниченост во поставувањето на просторијата.

Револуцијата на овие плочки во една просторија ни претставува разни зелени амбиенти , цветни букети, шуми и џунгла, микро-геометриски форми и текстурирани ткаенини збогатени со 3D релјефни форми, метални детали и елегантни комбинации на бои.

Погледнете ги плочките и инспирирајте се за вашето следно оживување на просторот:

1. Геометриски декоративни плочки

Постојат бесконечни геометриски комбинации кои може да се имплементират на една плочка. Навидум едноставните површини можат да ги воодушеват очите со нивното бесконечно мало внимание на деталите.

Бесконечната повторувачка шема на Milano Mood Texture Triangoli во оригиналната димензија 50х120 креира керамички “тепих” кој со својата мека текстура и суптилна форма, декориран/потенциран/означен со прашкасти бои со скалила од темно и бледо сина боја во совршена хармонија.

Моделите стануваат се по комплексни со Milano Mood Texture Archi која претставува ритмична, линеарна композиција од различни профили кои ги спојуваат насоките во игра на опуштање и сјајни метални детали кои се издвојуваат од мат површината со димензија од 50х120.

Похрабри и грамурозни, Roma Gold Inserto Mix ја интерпертира архитектонската тема со ефект на мермер со сјаен финиш.

Запознавањето и преклопувањето  на лаковите со различни форми и бои каде креираат игра на перспектива која се собира и додава длабочина и максимализам на просторијата благодарение на својата димензија од 240х278.

Уникатноста на Arch Inserto Mix 2 од истата колекција, каде овој пат главна карактеристика е хиперсјајниот декор во димензии од 100х120, со бесконечни преклопувачки лакови поставени во мали рамки кои даваат голема длабочина на декоративната плочка.

Промена на тонот и стилот на Fap Murals Texture Mаcro, мат ѕидна плочка во идеална димензија од 80х160, изразена преку цврсти, меки и тактилни блокови кои нудат голема слобода на дизајнот. Матирана, ретро и привлечна плочка која поради оваа причина станува бескрајно современа!

Креативноста се зголемува со Fap Murals Texture Kilim, декоративна плочка со димензија 80х160, инспирирана од ткајачката уметност каде геометријата и боите на античка Персија, се оживеани со метални профили скриени во искривот додавајки елеганција на плочката.

2. Декоративни плочки инспирирани од природата

Во листата на врвни трендови, прекрасниот дизајн на ентериерот е комбинација од силни, квадратни дезени со повеќе сктруктурирани и непредвидливи форми од природниот свет, богати со нијанси на бои и помалку подредени форми.

Романтичен цветен хербариум Milano Mood Flower Cipria ги декорира внатрешните ѕидови со светлина и бои благодарение на нејзината димензија од 50х120 и блексав ефект кој минува низ големите обоени листови, нацртани со сликовита грациозност и големото внимание на деталите.

Нежната плочка Milano Mood Flower Blu поминува низ мат површината, разнесена од ветрот и осветлена од сонцето, додавајќи блесоци на светлината и слобода на ѕидовите.

Убавина прекината со минимален број на празнини благодарение на својата димензија од 50х120.

Флоралната шема со уникатна привлечност, со Iper Flower Corten и Iper Flower Soft која претставува исклучителна серија на декоративни плочки дури и во наједноставните површини.

Макси плочка со димензии од 160х240 ја прават оваа флорална плочка уште по атрактивна и привлечна обезбедувајки континуитет на украсните дезени.

 

Iper Flower Corten Inserto Mix 3 е колекција на светли, ретки и розеникаво – цвени цветови и навестувања на ботанички елементи кои ги оставаат своите сенки на мат позадината, создавајки различни нивоа на длабочина и нежни проѕирности со димензија од 160х240.

Iper Flower Soft Inserto Mix 3 комбинира геометриски и цветни дезени. Прекрасните цветови од акварел се поставени над тенок слој од вертикални ленти за да се истакне цветот, благодарение на нежните засенчени бои.

Референцата на најгустите и најдивите пејсажи е дефинитивниот “must have” тренд.

Milano Mood Tropical Verde е совршен за рекреирање на затворена, урбана џунгла во една просторија каде што ке креирате персонален “getaway” од вревата и метежот на урбаниот живот.

Плочката со димензија од 50х120 е украсена со свежо зеленило и атмосферски ефекти добиено од сјајната декорација на мат позадината за да се создаде еден вид внатрешна светлина.

Подлабоки, заситени бои среќаваме во колекцијата Fap Murals Tropic Ibisco, исклучително современ дизајн кој потсетува на камуфлажа, осветливи детали во капки од застаклена боја кои ја рефлектираат светлината со така наречен воден ефект, отварајќи ги прозорите на светла, гламурозна и магична плочка. 

Овие прекрасни модели на плочки може да ги најдете само во Италекс.

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse