Потрошувачите ширум светот претпочитаат керамика затоа над 60% од подовите се направени со овој материјал.

Керамиката на Refin ве воодушевува!

Вештачки гранит е траен материјал. Совршен за употреба со системи за греење на подот или на ѕидот благодарение на одличната топлинска спроводливост.

Исто така е исклучително отпорен и на екстремни климатски услови и на хемиски производи за чистење.

Не се деформира, и бојата не претрпува  графичко или структурно распаѓање.

Керамиката вреди!

Керамиката не содржи токсични материи. Таа е огноотпорна и во случај на изложеност на високи температури не испушта штетни материи.

Керамиката не апсорбира влага или непријатни мириси,  и е  лесна за чистење.

Керамиката на Refin e  целосно произведена во Италија во согласност со сите регулативи за заштита на животната средина и здравствената заштита

 Можете да и верувате на керамиката!

Фабриката Refin користи материјали од природно потекло, како што се песок и глина, и рециклирани материјали.

За време на производниот процес, обновената вода се обновува, како и топлината што инаку би се изгубила.

Керамиката од Refin  може 100% да се рециклира бидејќи се произведува со природни материјали. За нејзиното отстранување не постои  ризик за животната средина.

Од природата за природата!

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse