Филтрирај колекции од категорија

Cortina – Луксуз на природата

Гранитни плочки со дрвен ефект Новата колекција Cortina, претставена од Refin Ceramiche за време на последното издание на саемот Cersaie, е резултат на истражување на најдлабоките детали од дрво, спроведено преку длабинско истражување на природната убавина и древните техники на изработка кои сeуште опстојуваат во најубавите планини во Северна Италија.     Во новата колекција, […]

River – Силата на природата

Регенерирачката моќ на водата влегува во секојдневниот живот, создавајќи дијалог помеѓу природниот универзум и внатрешната димензија. Колекцијата River  е инспирирана од ерозивното дејство на водата: таму каде што се појавува каменот, ефектот останува текстуриран и структуриран; каде што е потопен, се измазнува и омекнува во контрасти, добивајќи понежен и елегантен изглед. Површините се со типични […]

PIETRE DI BORGOGNA – БЕЗВРЕМЕНСКА ЕЛЕГАНЦИЈА

Колекцијата е инспирирана од традиционалниот варовнички камен на Бургундија, регион на Франција познат низ целиот свет по одличните вина и богатото архитектонско наследство. Refin Ceramiche го реинтерпретира овој скапоцен материјал широко користен во историјата на архитектурата врз керамика, комбинирајќи ги естетските квалитети со одличните технички карактеристики на вештачкиот гранит на овој производител. Керамика во бели, […]

Fap Ceramiche – Decor Box Колекција

  Најдобриот начин за да го оживеете било кој простор е со приспособување на истиот преку изразувања на вашата креативност и визија.   По долготрајно експериментирање на производите со различни техники и материјали, Fap Ceramiche ни прикажува ултра-сценографски и декоративни плочки со разлчини приспособувања и димензии.   Fap Ceramiche ни ја претставува збирката на плочки […]

Cersaie, саемот во Болоња за најновите иновативни дизајни во областа на керамичките и гранитни плочки

Cersaie e најголемиот меѓународен настан за последните иновативни решенија и дизајни во областа на керамичките и гранитни плочки како и најновите трендови во опрема за бањи кој се одржа во Болоња, Италија. Саемот во Болоња се одржа од 27ми Септември до 1 Октомври 2021, задржувајќи ја заштитата и здравјето на прво место со сите правила […]

Active Surfaces на Fiandre

Плочки кои ви го подобруваат животот   Каде што дизајнот и науката се запознаваат, убавината и здравјето се среќаваат. Совршена синтеза на естетика, перформанси и иновации на плочки кои се овде за да ги исполнат барањата за благосостојба и слобода. Активна и антибактериска керамика која го трансформира секое место во подобра средина за живеење креирани […]

© Copyright 2019 Italex Inzenering. Developed by Synapse